5G viziju pretvaramo u stvarnost

Hrvatski Telekom implementirat će 5G mobilnu mrežu koja će iz temelja promijeniti način
na koji koristimo internet, ali i način života, rada i zabave.
I to nije samo nagađanje, već naše ozbiljno obećanje.

5G tehnologija omogućit će veliku brzinu svakom korisniku, izrazito brzi odziv mreže od svega nekoliko milisekundi te veliki kapacitet u smislu broja i istovremeno povezanih uređaja. Donosi nove mogućnosti vezane uz razvoj umjetne inteligencije i širokopojasnog pristupa internetu, a svoju široku primjenu naći će i u industriji poljoprivredi, turizmu, zdravstvu, obrazovanju, tj. općenito u javnom sektoru. Omogućit će i da svi uređaji u vašem domu u budućnosti budu povezani na internet i da međusobno komuniciraju, što će rezultirati efikasnijim, udobnijim i lakšim životom.

Nova 5G tehnologija u pametnim uređajima

Znatno brža 5G tehnologija mijenja i pametne uređaje koji donose podršku za 5G mrežu.
Uskoro će i u ponudi Hrvatskog Telekoma biti dostupni novi 5G kompatibilni pametni uređaji s kojima ćete moći iskoristiti sve mogućnosti 5G tehnologije.

Testno uvođenje 5G mreže u Hrvatskoj

Implementaciju 5G tehnologije realiziramo koristeći uspješno moderniziranu mobilnu mrežu u koju smo već investirali više od milijarde kuna. Fokus nam je zasad na tri 5G područja. Samoboru želimo dati dodatan poticaj razvoju industrijskog, obrtničkog i turističkog potencijala. U Osijeku na novu razinu podići potencijal start up zajednice i potaknuti gospodarstvo, a od Krka nam je cilj, implementacijom čitavog niza naprednih digitalnih rješenja, stvoriti prvi pametni otok.

stvaramo 5g


budućnost za sve

Odlučnost da među prvima uvedemo 5G mrežu čini nas predvodnikom na telekomunikacijskom tržištu. Ali važnije od toga je naša želja da učinimo obrazovanje, zdravstvo, zabavu i sl. dostupnijim, da što je više moguće svima izjednačimo šanse za uspjeh. Želimo da nova tehnologija, u koju ulažemo svoje veliko znanje, iskustvo i sredstva, pogoduje pokretanju novih poslova i otvaranju novih radnih mjesta. Jednostavno želimo svijet boljih mogućnosti.

Kako tehnologija mijenja naš život

Pogledajte
Što je 5G?
Koja je prednost 5G mobilne mreže?
Kad će 5G biti dostupan u Hrvatskoj?
Kolika će biti brzina 5G mreže?
Kad će 5G uređaji biti dostupni?
Zbog čega su potrebne bazne postaje?
Jesu li bazne postaje sigurne?
Postoji li kontrola elektromagnetskih polja?
Elektromagnetska polja i 5G?