eSIM

Dobrodošli u novu eru mobilne komunikacije

Sigurno ste barem jednom u životu stavili SIM karticu u mobitel.

No, znate li čemu ona služi?

Vrlo jednostavno, SIM kartica je maleni čip na kojem su zapisani podaci po kojima vas mobilni operater prepoznaje kao jedinstvenog korisnika.

Klasična SIM kartica

Klasična SIM kartica Sastoji se od plastičnog kućišta (različitih veličina), digitalnog čipa (metalni dio) te podataka koji su na njemu zapisani.

A sada, upoznajte eSIM.

Plastičnog kućišta više nema, čip se nalazi u samom uređaju (npr. mobitelu ili satu),
a korisnički profil učitava se putem interneta prilikom aktivacije usluge.

.eSIM je dostupan za iPhone XS i XR

Upute za aktivaciju

Kupite u webshopu

Prednosti koje donosi eSIM

Povezano

Zato jer ne moraju imati utor za SIM karticu, uređaji će postati još praktičniji. eSIM omogućuje bolju komunikaciju s pametnim satovima, fitness gadgetima i ostalim IoT uređajima.

Univerzalno

Umjesto plastičnih kartica različitih veličina za različite uređaje, eSIM profil jednako će funkcionirati na svakom uređaju s eSIM čipom.

Bez alata

Kako se eSIM profil preuzima bežično, nema više potrebe za otvaranjem uređaja radi izmjene SIM kartice.

Brža aktivacija

Nema više čekanja da vam poštom stigne fizička SIM kartica. Aktivacijski QR kod dobivate uz uređaj ili na prodajnom mjestu, a svoj korisnički profil aktivirate u par minuta.

Kako aktivirati eSIM

Video upute za Huawei Watch 2

Općenite upute za ostale uređaje

  1. Kada naručite tarifu ili uređaj s eSIM tehnologijom, poslat ćemo vam aktivacijski QR kod uz uređaj ili na e-mail adresu.
  2. Mobitel u koji želite ugraditi eSIM profil spojite na bilo koju dostupnu Wi-Fi mrežu.
  3. Skenirajte aktivacijski QR kod, a vaš eSIM profil će se automatski instalirati na vaš uređaj i registrirati na mobilnu mrežu.

Sigurnost bez kompromisa

Iako više nema fizičke kartice, pravila koja vrijede za klasične SIM kartice vrijede i za eSIM

Najviša razina sigurnosti

Novi eSIM standard odobren je od udruženja GSMA te je zaštićen od zlouporabe najmodernijim sigurnosnim mjerama. To se odnosi i na preuzimanje eSIM profila putem javne Wi-Fi mreže, taj postupak je enkriptiran i zaštićen sigurnosnim certifikatima.

Aktivacijski QR kod je jedinstven i može se koristiti samo jednom. Kad ga prvi puta skenirate i instalirate na svoj uređaj, više ga ne može upotrijebiti nitko drugi.

Neke stvari ostaju iste

Preuzimanje eSIM profila ne troši podatkovni promet vaše tarife niti će korištenje uređaja s eSIM profilom utjecati na potrošnju vašeg podatkovnog prometa.

Dobivate standardne PIN i PUK brojeve koje možete koristiti za dodatnu sigurnost.

Sve mobilne usluge kao što su roaming, preusmjeravanje poziva ili govorna pošta jednako će raditi kao i s klasičnom SIM karticom.

Cijena eSIM profila jednaka je klasičnoj SIM kartici. Prilikom narudžbe tarife ili uređaja možete odabrati jednu ili drugu opciju.

Imate mogućnost izbora

Ako želite (npr. radi prodaje uređaja), eSIM profil možete izbrisati s mobitela, što je jednako kao da uništite plastičnu SIM karticu. Time nećete prekinuti ugovornu obvezu niti promijeniti svoje usluge, no one se neće više moći koristiti na tom uređaju dok ne učitate novi eSIM profil ili umetnete SIM karticu.

Ako slučajno obrišete svoj eSIM profil trebate samo zatražiti novi, aktivirati ga na uređaju i odmah ćete moći nastaviti s korištenjem mobilnih usluga. Dakako, promjenom eSIM profila zadržavate postojeći telefonski broj, isto ako i s fizičkom SIM karticom.

Možete zatražiti zamjenu SIM kartice sa eSIM profilom i obratno. Sve vaše usluge, podaci i raspoložive minute ostat će nepromijenjene. Slobodno kontaktirajte našeg djelatnika putem chata ili e-maila.

Prije zamjene SIM kartice s eSIM profilom, provjerite imate li na SIM kartici zapisane svoje kontakte. Ako imate, prvo napravite sigurnosnu kopiju kontakata kako biste ih kasnije mogli vratiti nakon što aktivirate eSIM profil.

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.

Trenutno nema
dostupnih agenata za chat

Još uvijek možete postaviti pitanje o kupnji HT usluga ili proizvoda. Odgovorit ćemo vam u najkraćem roku.

Osobne podatke koje ste naveli prikupljamo u svrhe kontaktiranja korisnika. Ujedno jamčite da su podaci koje ste naveli Vaši osobni podaci. Detaljnije o zaštiti osobnih podataka možete vidjeti u
Politici zaštite privatnosti korisnika HT-a.

Pošaljite

iPhone XS/XS Max/XR - kako aktivirati eSIM profil