Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.

Pomoć na cesti u Europi

Pomoć na cesti u Europi 33,00 kn/mj. Aktivirajte

Pomoć na cesti u Hrvatskoj i drugim zemljama Europe u svakom trenutku.

Aktivirajte opciju Pomoć na cesti i dođe li do problema s vašim vozilom možete se osloniti na stručne tehničare ORYX Grupe koji će popravak obaviti na licu mjesta ili vaše vozilo odvesti do servisa.

Kontakt broj ORYX Asistencije za pomoć na cesti (samo za korisnike koji su aktivirali opciju):

 • Besplatni broj iz Hrvatske: 0800 18 18
 • Broj za pozive iz inozemstva: +385 1 2900 312 (poziv se naplaćuje prema važećem Cjeniku)

Obavijest korisnicima:
Od 15.4.2014. mijenja se trajanje i naknada opcije Pomoć na cesti u Europi. Opcija će umjesto dosadašnjih 90 dana za 99 kn trajati 30 dana uz naknadu od 33 kn.

Uslugu pomoći na cesti možete koristiti na području Republike Hrvatske i Europe (detaljan popis uključenih zemalja nalazi se u Uvjetima korištenja opcije).

Usluge Pomoći na cesti možete koristiti kada ne možete nastaviti vožnju zbog:

 • Nezgode, prometne nesreće
 • Nemarnog rukovanja vozilom
 • Tehničke neispravnosti vozila
 • Vanjskih utjecaja koji onemogućuju kretanje vozila ili sigurnu vožnju

U slučaju gore navedenih događaja te ukoliko imate aktiviranu opciju Pomoć na cesti, imate pravo više puta koristiti sljedeće usluge u vrijednosti do 1.500 kn:

 • Istakanje krivo natočenog goriva
 • Dolijevanje goriva
 • Zamjenu kotača i guma
 • Zamjenu ili punjenje akumulatora i osigurača
 • Zamjenu svjećica i ostalih lako zamjenjivih dijelova na vozilu
 • Otključavanje zaključanog vozila (mehanički ili elektronski)


Prijevoz vozila (vučna služba) u vrijednosti do 2.500 kn.
Usluga prijevoza vozila podrazumijeva: dolazak na mjesto intervencije, dijagnozu kvara na vozilu, utovar vozila na interventno vozilo, prijevoz vozila do servisnog centra ili vašeg prebivališta.

Dostavu vozila nakon popravka u vrijednosti do 100 kn.
Kada je vaše vozilo popravljeno i spremno za sigurnu vožnju, bit će vam dostavljeno na vaše mjesto prebivališta ili na drugu lokaciji koja nije dalja od vašeg prebivališta.

Čuvanje vozila do 2 dana.
Ukoliko ste koristili uslugu popravka na cesti ili prijevoza vozila te ako se intervencija dogodila izvan radnog vremena najbližeg servisnog centra ili niste u mogućnosti odmah preuzeti vozilo, možete ga s punim povjerenjem ostaviti na čuvanje.

Zamjensko vozilo za nastavak putovanja do iznosa od 350 kn.
Usluga zamjensko vozilo za nastavak putovanja podrazumijeva podmirivanje troškova i organizaciju zamjenskog vozila za nastavak vašeg putovanja. Prilikom korištenja zamjenskog vozila samostalno snosite troškove goriva, cestarina i drugih eventualnih troškova putovanja. Zamjensko vozilo dužni ste koristiti sukladno Općim uvjetima tvrtke koja je izdala zamjensko vozilo.

Start vozila do iznosa od 150,00 kn.
Usluga podrazumijeva popravak vozila koje nije moguće pokrenuti iz mirovanja, odnosno kada je kvar nastao na parkiranom vozilu, a ne na cesti.

Organizacija i podmirivanje troškova javnog prijevoza do iznosa od 150 kn.
Ukoliko ne možete nastaviti putovanje svojim vozilom već sredstvima javnog prijevoza, ORYX Grupa će vam nadoknaditi troškove javnog prijevoza ukoliko dostavite račune za korištenje tih usluga.

NOVO! Dobivate besplatno korištenje mobilne aplikacije ORYX Putni anđeo.
Saznajte više o aplikaciji

Dodatno, ukoliko u mjesecu u kojem imate aktiviranu opciju Pomoć na cesti izlazi broj magazina 'VOZIONA', jedan primjerak ćete besplatno dobiti putem newslettera na vašu e-mail adresu.

Sve druge usluge koje možete zatražiti prilikom intervencije, a nisu obuhvaćene ovom opcijom, plaćate direktno službeniku ORYX Grupe sukladno važećem cjeniku usluga. U slučaju kada se kod popravka radi ugradnja dijelova ili utakanje goriva, ugrađeni dijelovi i utočeno gorivo nisu uključeni u Uslugu i posebno se naplaćuju.

Aktivacija i trajanje

Opciju Pomoć na cesti možete aktivirati:

Opcija će biti aktivirana u najkraćem mogućem roku o čemu ćete biti obaviješteni putem SMS poruke. Sve usluge pomoći na cesti moći ćete koristiti 48 sati nakon primitka SMS poruke o aktivaciji.

Opcija Pomoć na cesti za korisnike bonova Hrvatskog Telekoma traje 30 dana od aktivacije. Ukoliko do isteka opcije ne zatražite njenu deaktivaciju opcija će se automatski reaktivirati i ponovno naplatiti. Po zahtjevu, deaktivacija usluge će biti izvršena nakon isteka trajanja opcije.

Pružatelj usluge Pomoć na cesti je ORYX Grupa d.o.o. Ukoliko imate komentare ili prigovore na uslugu, molimo vas da ih uputite na adresu info@oryx-asistencija.hr

Uvjeti korištenja opcije Pomoć na cesti u Europi (PDF) >>

ŽELITE LI DA VAS KONTAKTIRAMO?

Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaša pitanja

Osobne podatke prikupljamo radi kontaktiranja korisnika. Zato je važno da su točno napisani. Detaljnije o zaštiti osobnih podataka pogledajte u
Politici zaštite privatnosti korisnika HT-a.