POSEBNE OBAVIJESTI

« Povratak na pravne napomene

Dobitnici nagradne igre
"Aplikacijom sve riješi, Samsung ti se smiješi"

  1. KOLO
 • SANJA KAČKOV MASLAĆ, ZAGREB
 • KSENIJA KRSTIN MITAL, VUKOVAR
 • VLADIMIR JEVTOVIĆ, KARLOVAC
 • ŠAHBAZ ČAJLAKOVIĆ, CRIKVENICA

 • 2. KOLO
 • KRISTINA PASKA, ŽAROVNICA
 • ŽELJKO PALAC, ZAGREB
 • NIKOLA BUTKOVIĆ, ZAGREB
 • NEBOJŠA SPAHIĆ, CAVTAT

 • 3. KOLO
 • IVICA KASALO, SPLIT
 • IVAN LJEVAKOVIĆ, BJELOVAR
 • NIKOLA VIGNJEVIĆ, OGULIN
 • RENATO LACKOVIĆ, KRIŽEVCI

Univerzalne usluge (29.11.2019.)

Odlukom Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti od 13. rujna 2019. godine (KLASA: UP/I-344-01/19-07/01 URBROJ: 376-05-4-19-14) HT je određen operatorom univerzalnih usluga na razdoblje od 3 godine.

U skladu s navedenom odlukom, Zakonom o elektroničkim komunikacijama i Pravilnikom o univerzalnim uslugama u elektroničkim komunikacijama, HT omogućuje:

- uslugu javnih telefonskih govornica i javnih telefonskih govornica prilagođenih osobama s invaliditetom, i to prvenstveno na mjestima od javnog interesa;

- uslugu pristupa javnoj komunikacijskoj i telefonskoj mreži na nepokretnoj lokaciji, što omogućuje govornu komunikaciju, komunikaciju putem telefaksa i podatkovnu komunikaciju uz brzinu prijenosa podataka od najmanje 1 Mbit/s, odnosno od 4 Mbit/s počevši od 1. siječnja 2020. Ukoliko u trenutku podnošenja zahtjeva korisnik nema mogućnosti za neki od standardnih HT paketa, HT omogućava uslugu naziva MAXnet mini. Usluga MAXnet mini sastoji se od Internet pristupa i od paketa prometa. Pružanje usluge je tehnološki neutralno te se realizira korištenjem neke od tehnologija pristupa Internetu dostupnih na lokaciji korisnika temeljem njegova razumnog zahtjeva.

Dodatne informacije o Maxnet mini usluzi sadržane su u Specifikaciji predmetne usluge dostupne na web stranici hrvatskitelekom.hr/pravne-napomene/uvjeti-koristenja.

HT omogućava i posebne cjenovne sustave prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika pružajući uslugu naziva Halo Super 30 (detalji same tarife navedeni su na poveznici hrvatskitelekom.hr/pravne-napomene/cjenici u cjeniku naziva „Javne govorne usluge“) te omogućavajući popust na tarife Halo Zovem Sve/Halo Super Business 100 sukladno cjeniku naziva „Popusti za posebne kategorije pretplatnik“ dostupnog na poveznici hrvatskitelekom.hr/pravne-napomene/cjenici.

MAXtv obogaćuje ponudu novim sadržajima (1.4.2018.)

Od 1. travnja 2018. u Osnovnom paketu možete pratiti nove filmske Programe Kino TV I M1. Za korisnike Proširenog paketa osigurali smo praćenje vrhunskog filmskog sadržaja na M1 Gold I AXN Spin programima. Istovremeno, Diva I Sci – Fi programi od 1.4. više neće biti dio MAXtv ponude.

Osnovni paket postaje bogatiji filmskim sadržajem – uključit će Kino TV I M1 programi. Kino TV filmski program pokriva široki žanrovski raspon, od romantičnih komedija i drama preko horora, akcijskih filmova i svjetskih hitova pa do hvaljenih dokumentaraca, pobjednika festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te Oscara. M1 - radi se o produkcijski i sadržajno visokokvalitetnom i u potpunosti lokaliziranom kanalu, koji će gledateljima nuditi preko 20 sati filmskog programa dnevno.

Korisnicima Proširenog paketa omogućili smo praćenje M1 Gold gledateljima nudi 24 sata filmskog programa, na kojem se prikazuju premium naslovi i filmovi novije produkcije. Te AXN Spin koji u svom programu donosi energičnu zabavu i vrhunske serije. Program nudi široki spektar sadržaja - od pustolovnih, humorističnih, dramskih, SF i tinejdžerskih serija.

MAXtv obogaćuje ponudu novim dokumentarnim, filmskim i lifestyle kanalima (30.1.2018.)

Hrvatski Telekom nastavlja s aktivnostima koje korisnicima MAXtv usluge osiguravaju najveći i najbolji izbor programskih sadržaja na tržištu, uz najbolju sliku i s funkcionalnostima što omogućuju jedinstveni televizijski doživljaj. Tako će od 1. veljače korisnici u sklopu Osnovnog paketa pratiti bogatiji dokumentarni sadržaj – uključit će se vrhunski dokumentarni kanali Viasat Explorer, Viasat Nature, Viasat History te potpuno novi kanali - History 2 i Woman bez dodatne naknade. Woman je kanal koji pokriva širok izbor sadržaja namijenjenih ženama: od lifestyle i celebrity serijala, talk show emisija, mode, ljepote i kozmetike do šopinga, uređenja interijera i eksterijera te kulinarstva.

Uz nove dokumentarne kanale korisnici mogu oživjeti povijest uz povijesne dramske serije i dramske rekonstrukcije jer Viasat kanali donose sve od najnovijih znanstvenih otkrića do svakodnevnih života povijesnih osoba. Kako bi korisnicima dodatno obogatio ponudu vrhunskog filmskog, ali i dokumentarnog sadržaja, Hrvatski Telekom uključuje nove kanale CineStar TV Premiere 1, CineStar TV Premiere 2, CineStar TV Fantasy, Viasat Epic i BBC Earth u sklopu iste cijene u Proširenom paketu. Svi novi kanali lokalizirani su na hrvatski jezik osim BBC Eartha koji će biti lokaliziran u ožujku, Također, svi kanali dostupni su u HD Ready i HD rezolucijama.

Istodobno, Discovery kanali od 1 veljače neće biti dostupni u MAXtv programskoj ponudi. No, sadržaj slične tematike dostupan je na nacionalnim televizijama ili na drugim MAXtv kanalima kao što su National Geographic, History, Crime and Investigation i CBS Reality. Korisnici MAXtv kanala odsad će imati još veći broj iznimno kvalitetnih kanala i vrhunskog televizijskog sadržaja prilagođenoga upravo gledateljima MAXtv-a. Pritom bih istaknuo da će se moći pratiti tri nova filmska kanala, a uz sportske programe, upravo su filmovi i serije najgledaniji dio MAXtv-a. Uz jedinstvenu mogućnost zamjene dodatnih paketa tijekom trajanja ugovorne obveze korisnici mogu isprobati gotovo sav sadržaj koji MAXtv nudi – istaknuo je Richard John Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike.

Osim novih kanala, korisnici MAXtv-a imaju na raspolaganju dodatne usluge i napredne funkcionalnosti. Na primjer, mogu uživati u najvećem broju TV kanala u HD rezoluciji čiji će se broj još povećavati u nadolazećim mjesecima. Također, mogu snimati i gledati unatrag propušteni TV sadržaj te jedini mogu istodobno pratiti TV programe na svim smart uređajima, bez brige o potrošnji prometa. Osim toga, mogu upravljati i pretraživati TV program putem svog smartfona i jednostavno prebacivati sliku s mobilnog uređaja na televizor.

Dokazano najbolja mreža u Hrvatskoj (27.11.2017.)

Hrvatski Telekom ima najbolju mobilnu podatkovnu i govornu uslugu među svim mrežama u Hrvatskoj. Potvrdio je to test kompanije P3 Communications koja je HT-u dodijelila P3 „Best in Test“ certifikat, međunarodno priznati dokaz kvalitete mreže.

Certifikati koje P3 dodjeljuje široko su prihvaćeni kao nepristrani i reprezentativni rezultati testiranja mobilnih mreža, zbog toga što se temelje na realnoj usporedbi svih konkurenata na pojedinom tržištu. P3 Communications je mreže testirao u 65 zemalja na pet kontinenata.

Tijekom P3 testiranja provedenog od 28. rujna do 7. listopada HT-ova mreža prikupila je 918 od mogućih 1000 bodova, značajno više od neposredne konkurencije. Posrijedi je i najbolji rezultat u povijesti P3 mjerenja u Hrvatskoj. Time je HT pokazao da ima najbolju mobilnu uslugu u Hrvatskoj, odnosno najbolje korisničko iskustvo.

Izmjena naziva stavki na računima za pojedine fiksne i mobilne usluge (2.8.2017.)

Od 2. kolovoza izmijenili smo nazive stavki na računima za dio fiksnih i mobilnih usluga. Vjerujemo da će ove ispravke pridonijeti boljem razumijevanju i preglednosti računa. Cijene, pogodnosti i funkcionalnosti ostaju isti.

Primjeri izmjena za usluge fiksne:

RanijeNovo
Pozivi prema drugim nac. nepokretnim mrežamaPozivi prema drugim nacionalnim fiksnim mrežama
Pozivi prema drugim nac. pokretnim mrežamaPozivi prema drugim nacionalnim mobilnim mrežama
Mjesečna naknada za Halo Zovem sveHalo Zovem sve (mj. naknada)
Non stop+ opcija LOpcija Non stop+ L (mj. naknada)
Promet uključen u mjesečnu naknaduPozivi uključeni u mj. naknadu
Međunarodni promet u nepokretne mrežePozivi prema međunarodnim fiksnim mrežama
Mjesečna naknada - opcija MAXadsl Flat uz UO24 mjOpcija MAXadsl Flat uz ugovor na 24 mj. (mj. naknada)
Mjesečna naknada za MAXobitelj paketMAXobitelj paket (mj. naknada)
Pozivi iz mobilne mreže prema inozemnim mrežamaPozivi iz mobilne mreže prema međunarodnim mrežama
Međunarodni promet iz fiksne mreže u fiksne mrežePozivi iz fiksne mreže prema međunarodnim fiksnim mrežama

Primjeri izmjena za usluge mobilne:

RanijeNovo
Pozivi prema drugim nac. pokretnim mrežamaPozivi prema drugim nac. mobilnim mrežama
Popust na mjesečnu naknadu Opcije UnlimitedOpcija Unlimited - popust na mj. naknadu
Mj. naknada za SMS poruke u Flex VPN tarifiSMS poruke u Flex VPN tarifi (mj. naknada)
Usluge trećih strana *Usluge i sadržaji drugih pružatelja usluga*

Korekcija naziva stavki na računu za pojedine ICT usluge (2.06.2017.)

S datumom 2. lipnja 2017. zbog boljeg razumijevanja i preglednosti, na vašem računu su napravljene ispravke u nazivima aktiviranih usluga. Promijenjeni su samo nazivi stavki, dok cijene, pogodnosti i funkcionalnosti usluge ostaju iste.

Pregled izmjena je prikazan u tablici:

Stari naziv stavke na računuNovi naziv stavke na računu
Virtual DesktopCloud računalo
Android blagajnaMaxi fiskalna blagajna
Najam opremeKorištenje opreme
Hybrid CloudCloud zaštita mreže
Npr. Exchange Online Plan 1*Office 365
Npr. IM 10 Additional Users*Spontania

*Ispred naziva pojedenih stavki zbog bolje preglednosti računa,
dodan je naziv usluge kojoj pripada ta stavka.

Uvođenje usluge "Zvjezdica Broj" (1.12.2016.)

Na dan 1.12.2016. uvodi se nova usluga Zvjezdica Broj za poslovne korisnike fiksne telefonije Hrvatskog Telekoma. Ova usluga našim korisnicima omogućuje da sovje duge 9-znamenkaste telefonske brojeve zamijene s kratkim, lako pamtljivim (*broj) telefonskim brojevima.

Plaćanje računa u T-Centrima (19.8.2016.)

Kako biste na T prodajnim mjestima račune platili brže i jednostavnije, od 01.09.2016. koristite isključivo platomate. Novost je da HT račun možete platiti kreditnom ili debitnom karticom putem mobilne aplikacije ili na Moj Telekom portalu.
Saznajte više

Raspored Samsung promotora u T-Centrima za igru „Virtualni nogomet“ (21.6.2016.)

Lokacije i radno vrijeme Samsung promotora Dani Sati
T-Centar Zadar Supernova, Ulica akcije Maslenica 1, 23000 Zadar Pon-Pet 14-21h
T-Centar Split Joker, Put brodarice 6, 21000 Split Pon-Pet 13-20h, osim 21,23,24 lip.
T-Centar Osijek, Porta Nova, Svilajska 31A, 31000 Osijek Pon-Pet 13-20h
T-Centar Zagreb Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16, 10020 Novi Zagreb Uto-Sub 13-20h
T-Centar Zagreb Arena Centar, Ulica Vice Vukova 6, 10020 Novi Zagreb Uto-Sub 13-20h
T-Centar Zagreb, Iblerov Trg, Iblerov trg 7, 10000 Zagreb Pon-Pet 9 - 16h
T-Centar Zagreb, Avenija Dubrava 47, 10040 Zagreb Pon-Pet 13-20h
T-Centar Zagreb, Vukovarska 23, 10000 Zagreb Pon-Pet 9 – 16h
T-Centar Zagreb, Trg Petra Preradovića 3, 10000 Zagreb Pon-Pet 9 - 16h
T-Centar Zagreb CCO West, Jankomir 33, 10000 Zagreb Uto-Sub 13-20h
T Centar Zagreb CCO East, Slavonska avenija 11D, 10000 Zagreb Uto-Sub 13-20h

Izvučeni su dobitnici nagradnog natječaja "Navijajmo kao 1" (8.6.2016.)

Popis dobitnika 1., 2. i 3. kruga natječaja - PDF

Promjena obračunske jedinice podatkovnog prometa za korisnike bonova (27.4.2016.)

S datumom 3. lipnja 2016. mijenja se obračunska jedinica za podatkovni promet na tarifama i opcijama za rezidencijalne korisnike bonova na način kako je prikazano u tablici:

Trenutno važeća
obračunska jedinica
Obračunska jedinica
od 3.6.2016.
TARIFE
Simpa tarifa 100 kB 1024 kB (1 MB)
Ostale tarife korisnika bonova Hrvatskog Telekoma 100 kB 1024 kB (1 MB)
OPCIJE
Internet S/M/L/XL 10 kB 1000 kB
Internet Dan 10 kB 1000 kB
Internet Dan 4G 10 kB 1000 kB
Pozivi i Internet 100 kB 1000 kB
Opcija za sve 100 kB 1000 kB

Obračunska jedinica za Zmajske opcije te opciju Prejaka ostaje nepromijenjena.

Izmjena kratkih kodova i kratkih brojeva za glasovne usluge (17.11.2015.)

U skladu s Planom numeriranja, 17.11.2015. ukida se dio starih kratkih kodova i kratkih brojeva za govorne usluge te se primjenjuje nova numeracija kratkih kodova i kratkih brojeva.
17.12.2015. ukidaju se preostali stari kratki kodovi i kratki brojevi, a u upotrebi ostaje samo nova numeracija.
Sve izmjene pogledajte u sljedećim tablicama:

Kratki kodovi
Postojeća numeracija
(do 17.12.2015.)
Nova numeracija
(od 17.11.2015.)
Naziv usluge
1511 13511 Govorna pošta – Preslušavanje poruka
1512 13512 Govorna pošta - Snimanje ili promjena pozdravne poruke
1513 13513 Govorna pošta – Promjena lozinke i snimanje glasovnog potpisa
1515 13515 Govorna pošta- Preslušavanje poruka za mobilne korisnike
1523 13523 Simpa -Glavni Izbornik
1524 13524 Simpa- Izbornik dodatnih usluga
8888 13888 Izbornik osobnih postavki za mobilne korisnike
Kratki brojevi
Postojeća numeracija
(do 17.12.2015.)
Nova numeracija
(od 17.11.2015.)
Naziv usluge
098 1511 098 151100 Govorna pošta – Preslušavanje poruka
099 1511 099 1511000 Govorna pošta – Preslušavanje poruka
098 1512 098 151200 Govorna pošta - Snimanje ili promjena pozdravne poruke
099 1512 099 1512000 Govorna pošta - Snimanje ili promjena pozdravne poruke
098 1513 098 151300 Govorna pošta – promjena lozinke i snimanje glasovnog potpisa
099 1513 099 1513000 Govorna pošta – promjena lozinke i snimanje glasovnog potpisa
098 1527 098 152700 Kvaliteta zvuka
098 1535 098 153500 CS Faks

Sljedeći kratki kodovi se 17.11.2015. trajno gase:
1520, 1543, 1550, 1500,1522, 1529, 1540, 1541, 1555, 9120, 19120, 970, 977, 978, 979

Izmjena pravila o stanju mirovanja SIM kartice
za korisnike bonova Hrvatskog Telekoma (23.9.2015.)

5.11..2015. mijenja se period mirovanja SIM kartice nakon isteka valjanosti na osnovi bona. Od tog datuma, period unutar kojeg korisnik možete nanovo aktivirati vašu SIM karticu biti će 120 dana, umjesto dosadašnjih 270 dana.
Također se ukida ponuda za automatsku nadoplatu iznosa od 20 kn na račun korisnika čija je kartica u periodu mirovanja između 220. i 270. dana.
Promjena se odnosi na privatne i poslovne korisnike bonova Hrvatskog Telekoma.

Promjena Najbolje Traveler+ tarife za poslovne korisnike (1.9.2015.)

Od 01.09.2015. tarifa Najbolja Traveler+ mijenja ime u Najbolja Gold+ te umjesto dosadašnjih 2GB korisnicima će svaki mjesec dobivati na raspolaganje 4GB za surfanje na najboljoj mrezi u Hrvatskoj. Ostali uvjeti tarife se ne mijenjaju.
Navedena promjena bit će objavljena 01.09.2015. u Cjeniku mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma.

Promjena tarife za korisnike bonova (31.7.2015.)

Od 4.9.2015. mijenja se cijena poziva i podatkovnog prometa na Bon start tarifi. Nova cijena minute razgovora za pozive prema svim mrežama unutar Hrvatske iznosit će 1,09 kn/min, dok će cijena za 1 MB podatkovnog prometa unutar Hrvatske iznositi 1,99kn.
Navedena promjena bit će objavljena 31.07.2015. u Cjeniku mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma uz postojeće zone i cijene. Za povoljnije razgovore, SMS poruke i podatkovni promet, korisnici mogu aktivirati jednu od ponuđenih opcija.

Prestanak prodaje usluge SMSkupovina (29.5.2015.)

Od 30. svibnja 2015. godine HT prestaje prodavati uslugu SMS kupovina. Usluga SMS kupovina je samo jedan od prodajnih kanala HT-a koja omogućuje kupovinu bonova HT-a putem SMS-a pri čemu se plaćanje izvršava terećenjem platne kartice krajnjeg korisnika. Postojeći korisnici ili korisnici koji uslugu SMS kupovina aktiviraju do 30. svibnja 2015. godine moći će uslugu SMS kupovina koristiti do 30. lipnja 2015. godine, nakon čega će se usluga u potpunosti ukinuti. Bonovi koje će korisnici kupiti putem SMS kupovine do 30. lipnja 2015. godine vrijedit će do isteka njihove valjanosti.
Ako i dalje želite kupovati bonove putem SMSa molimo vas koristite uslugu SMSbon, a za kupovinu putem kreditne kartice tu je online nadoplata bona. Nadoplatu putem fiksnog telefona ili MAXtva možete ostvariti uslugom HALO bon.
S bilo kojim od navedenih načina nadoplate bona ostvarujete 10% vise kuna na računu.

Ukidanje +cluba (29.9.2014.)

Od 15.10.2014. ukida se +club. Učlanite se u Multiplus Card program, prijavite svoj broj na bonove i skupljajte bodove svakom nadoplatom vašeg računa. Vise o pogodnostima i drugim partnerima programa potražite na www.multipluscard.hr ili na broj 0800 0110.

Pitanja i odgovori o ukidanju +cluba

Smetnje u pružanju usluga (6.8.2014.)

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika koje su u posljednjih sedam dana zahvatile veći dio zemlje, Hrvatski Telekom bilježi povećan broj prijava kvarova i smetnji u pružanju usluga. Angažirali smo sve interne i vanjske resurse te su naši stručnjaci neprekidno na terenu, kako bi kvarovi bili otklonjeni u najkraćem roku. Učinit ćemo sve kako bi našim korisnicima u što kraćem roku omogućili kvalitetno i nesmetano korištenje usluga.
Korisnicima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljivosti.
Za više informacija obratite se našoj korisničkoj podršci.

Ukidanje mPay usluge mobilnog plaćanja

Poštovani, obavještavamo vas da se mPay usluga od strane HT-a tehnički gasi 1.9.2014.Tijekom kolovoza, kao prijelaznog razdoblja, bit će moguće slanje besplatnih poruka na brojeve mPay usluge pri čemu ćete dobiti poruku o nedostupnosti usluge. Od 1.8.2014. račune za HT usluge kao i račune drugih pružatelja usluga koje sadrže bar kod možete plaćati na platomatima u T-Centrima. Račun na bonove i dalje možete nadoplaćivati jednostavno i brzo, uz 10 % veću vrijednost kupljenog bona, putem SMS-a, HALO bona te na platomatima u T-Centrima.

Obavijesti o Naknadi za pristup mobilnoj mreži, promijeni Općih uvjeta poslovanja i promijeni internacionalnih zona

Uslijed promjena regulatornih uvjeta na telekom tržištu od 1.6.2014. mijenjaju se Opci uvjeti poslovanja HT-a. Uvodi se mjesečna Naknada za pristup mobilnoj mreži (za pretplatnike od 1.7.2014., za korisnike bonova od 10.7.2014.), promjena internacionalnih zona i cijena od 1.8.2014. te promjena migracijskih pravila za poslovne korisnike.

Naknada za pristup mobilnoj mreži

Što je točno Naknada za pristup mobilnoj mreži?
Naknada za pristup mobilnoj mreži posljedica je Vladine mjere značajnog povećanja jedne od godišnjih naknada za uporabu radiofrekvencijskog spektra u mobilnoj mreži.

Zašto HT uvodi Naknadu za pristup mobilnoj mreži?
Odluka Vlade o uvođenju trostrukog povećanja naplate korištenja radiofrekvencijskog spektra predstavlja značajan udar na poslovanje Hrvatskog Telekoma. Riječ o tolikom povećanju godišnjeg troška za frekvencije da bi svi dosadašnji planovi ulaganja i razvoja novih mreža, usluga i tehnologija morali biti uvelike smanjeni. Kako bi se očuvala radna mjesta i ulaganja u razvoj, Hrvatski Telekom uvodi spomenutu naknadu.

Koliko iznosi Naknada za pristup mobilnoj mreži?
Naknada za pristup mobilnoj mreži je jedinstvena za sve privatne i poslovne pretplatnike mobilnih usluga te iznosi 8 kn (+PDV).
Za korisnike bonova u HT mreži Naknada iznosi 10% na postojeće vrijednosti bonova. Primjerice, dosadašnji bon od 50 kn korisnik će ubuduće plaćati 55 kn (50 kn na računu, 5 kn naknada), bon od 25 – 27,5 kn (25 kn na računu, 2,5 kn naknada) itd.

Od kada se uvodi Naknada za pristup mobilnoj mreži i do kad će se plaćati?
Naknada za pristup mobilnoj mreži će se naplaćivati dok god će se primjenjivati Vladina mjera povećanja naknade za korištenje radiofrekvencijskog spektra.
Za privatne i poslovne pretplatnike mobilnih usluga Naknada se uvodi 1. srpnja 2014. i bit će izražena na računima za srpanj koji će korisnicima doći na naplatu početkom kolovoza.
Bonovi u kojima će biti uključena Naknada za pristup mobilnoj mreži moći će se kupiti od 10. srpnja 2014. na svim prodajnim mjestima na kojima su inače dostupni HT bonovi. Bonovi s uključenom Naknadom za pristup mobilnoj mreži jasno će na pakiranju imati naznačenu tu informaciju.

Na koje se tarife odnosi ova naknada?
Odnosi na korisnike svih tarifa mobilnih usluga (pretplatničkih i one na bonove).

Hoću li moći iskoristiti stari bon (kupljen prije 10.7.)?
Da, s bonovima kupljenim prije 10.7. moći ćete nadoplatiti svoj račun i nakon uvođenja Naknade za pristup mobilnoj mreži. Koristeći taj bon ne trebate posebno plaćati i Naknadu. Ona će biti uključena u cijenu novih bonova na kojima će to jasno pisati.

Koristim obiteljsku/timsku tarifu (Plan za tim, Plan za obitelj, Extra obitelj) koliko ću Naknada za pristup mobilnoj mreži plaćati?
Za svaki broj koji je u grupnoj/obiteljskoj tarifi će se naplaćivati Naknada za pristup mobilnoj mreži.

Imam li pravo na raskid ugovora u slučaju da nisam zadovoljan sa uvođenjem Naknade za pristup mobilnoj mreži?
Svi korisnici koji se ne slažu sa uvođenjem Naknade za pristup mobilnoj mreži imaju pravo na raskid ugovora bez dodatne naknade u periodu od 1.6. do 30.6.

Moram li u slučaju raskida ugovora platiti preostale rate za uređaj ako je uređaj kupljen na rate?
Imate pravo na raskid pretplatničkog ugovora bez dodatne naknade, ali ostatak rata za uređaj je potrebno podmiriti ili u obrocima sukladno otplatnom planu ili jednokratno.

Utječe li uvođenje Naknade za pristup mobilnoj mreži na cijenu opcija i tarifa?
Ne, sve cijene tarifa i opcija ostaju iste.

Promjena internacionalnih zona i cijena

Što znači promjena internacionalnih zona i cijena?
Zbog pojednostavljenja ponude dosadašnjih internacionalnih zona, broj zona se smanjuje, te su izvršene korekcije cijena, ovisno o zoni koju pozivate u inozemstvu ili prema kojoj šaljete SMS iz Hrvatske. Navedena promjena bit će objavljena 1. lipnja 2014. u Cjeniku mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma uz postojeće zone i cijene. Nove zone i cijene za internacionalne pozive i SMS poruke primjenjivati će od 1. kolovoza 2014 godine.

Migracijska pravila

Što znači promjena migracijskih pravila?
Za vrijeme trajanja ugovornog razdoblja poslovni korisnici tarifa Extra biz total, Extra biz total+, Extra biz mix, Extra biz priča, Flex, Flex team, Ured za van, Mobile start, Mobile plus i Flex business tarifa neće biti u mogućnosti napraviti promjenu na tarifu niže vrijednosti.

Objava dobitnika nagradne igre "Uz Hrvatski Telekom do najboljeg blagdanskog poklona“.

Za kupce koji su kupili jedan ili više artikala dodatne opreme u vrijednosti do 199,99 kn (preduvjet je da su artikli prikazani na jednom računu), dobitnici su:

 1. nagrada
  Slavko Dogan (1 x Laserska tipkovnica Magic Cube pojedinačne vrijednosti 998,00 kn)
 2. nagrada
  Stefan Maksimović (1 x Prijenosna baterija MiPow Power Tube pojedinačne vrijednosti 498,00 kn)
 3. nagrada
  Martina Vidos (1 x Audio Technica SJ 33 slusalice pojedinačne vrijednosti 328,00 kn)

Za kupce koji su kupili jedan ili više artikala dodatne opreme u vrijednosti preko 200,00 kn (preduvjet je da su artikli prikazani na jednom računu), dobitnici su:

 1. nagrada
  Katarina Šporčić (1 x LCD Televizor UE32F4000 pojedinačne vrijednosti 2.160,00 kn)
 2. nagrada
  Ivana Tomakić (1 x Denon Cocoon zvučnik pojedinačne vrijednosti 1.498,00 kn)
 3. nagrada
  Romana Vestić (1 x Samsung audio dock DA-E550 pojedinačne vrijednosti 936,00 kn)

Objava dobitnika nagradne igre "Plaćanje računa drugih izdavatelja putem Platomata u T-Centrima“:

 1. nagrada
  Slobodanka Bajić (1 x LCD Televizor UE32F4000 pojedinačne vrijednosti 2.160,00 kn)
 2. nagrada
  Nikolina Kralj (1 x mobilni uređaj Samsung Galaxy Fame pojedinačne vrijednosti 1.598,00 kn)
 3. nagrada
  Višnja Hlebić (1 x Samsung micro linija MM E-330 pojedinačne vrijednosti 936,00 kn)

Odluka o provođenju pilot projekta digitaliziranog potpisa korisničke dokumentacije u terenskom kanalu prodaje „od vrata do vrata“ za privatne korisnike

U periodu od 08. 01.2014. do 01.03.2014 godine provest će se Pilot projekt uvođenja tableta kao prodajnog alata koji omogućuje implementaciju sklapanja ugovora s korisnikom putem tableta te uvođenja digitaliziranog potpisa korisničke dokumentacije za sve HT usluge koje se prodaju u predmetnom prodajnom kanalu.
Korisnik će zahtjev za sklapanje ugovora za HT usluge potpisati digitalizirano na tabletu, a tiskani i digitalizirano potpisani obrazac zahtjeva će zaprimiti poštom na dostavnu adresu.
Korisniku će se također u ovom pilotu ponuditi davanje „Suglasnosti za uporabu i promet elektroničkih isprava“ potpisivanjem predštampanog papirnatog obrasca, čime će se taj korisnik opredijeliti za primanje svog primjerka korisničke dokumentacije elektroničkim putem, bilo na e-mail adresu ili MyT korisnički račun uz notifikacije na e-mail adresu (ovisno o želji korisnika) koju korisnik također daje/upisuje na obrascu spomenute Suglasnosti, kada to HT tehnički omogući.

Ukidanje fiksnih tarifnih paketa i dodatnih usluga za poslovne korisnike

Na dan 23. prosinca 2013. ukidaju se sljedeći tarifni paketi i dodatne usluge za poslovne korisnike:

 • Na PSTN tehnologiji - HALO Super Business 1500 i HALO Super Business UP- Uspostava poziva
 • Na ISDN PRA tehnologiji - Super Business 1500, Super Business Flat i Super Business UP- Uspostava poziva
 • Na ISDN BRA tehnologiji - Super Business 1500, Super Business Super Flat, Super Business UP- Uspostava poziva i Pro Super Business Flat)
 • Na DPX tehnologiji - Halo Super Business 1500, Halo Super Business UP, ISDN Super Business 1500 (primarni pristup) i ISDN Super Business UP (primarni pristup)
 • Na APBX tehnologiji - Halo Super Business 1500 i Halo Super Business UP

Do 22. prosinca 2013. možete odabrati drugu pretplatničku tarifu iz naše ponude, a ukoliko to ne učinite primijenit će se automatska promjena na preporučenu tarifu. Obavijest o prelasku na novu tarifu poslali smo svim korisnicima pisanim putem, a dodatne informacije možete dobiti putem naše Korisničke podrške.

Na dan 23. prosinca 2013. ukidaju se sljedeće dodatne usluge za poslovne korisnike:

Dodatne usluge: Povratni poziv, Ne smetaj, Net Phone usluga Com Rio, Siguran dom (Osnovni paket i Plus paket) i Sigurnosni paket Surfaj sigurno

Ukoliko koristite jednu od gore navedenih usluga, ona će vam se automatski deaktivirati 23.12. 2013. Obavijest o gašenju dodatnih usluga poslali smo svim korisnicima pisanim putem, a dodatne informacije možete dobiti putem naše Korisničke podrške.

Na dan 20. siječnja 2014. ukida se dodatna usluga Govorna pošta za privatne i poslovne korisnike te dodatna Net Phone usluga Govorna pošta za poslovne korisnike.

Ukidanje mobilnih tarifa i mjesečnih opcija za VPN poslovne korisnike

Od dana 1. prosinca 2013. godine ukidaju se:

 • VPN tarifni modeli: VPN 10+ (10-20) Extra, VPN 10+ (21-50) Extra, VPN 10+ (51-100) Extra,
 • Mjesečne opcije za VPN korisnike: Internet S, Internet L, Instant Internet S, Instant Internet M, Instant Internet L, WnW S, WnW L i Fiksni pozivi.

Ukidanje mobilnih tarifa na pretplatu za privatne korisnike

Na dan 1. studenoga 2013. ukidaju se sljedeće mobilne tarife: Flex 60, Tarifa za Sve 60, Mrak, Jupiii new, Tarifa za obitelj 200, Tarifa za obitelj 300, Extra Mix M, Extra Mix L, Extra Mix XL, Extra Total XL, Extra Total XXL, Extra Obitelj XXL i Extra Priča M.

Ako ste koristili neku od navedenih tarifa bit ćete automatski prebačeni na jednu od Plan tarifa koja najbolje odgovara vašim dosadašnjim potrebama i navikama korištenja mobilnih usluga.
Obavijest o prelasku na novu tarifu poslali smo svim korisnicima pisanim putem, a dodatne informacije možete dobiti putem naše Korisničke podrške.
Do 30. listopada 2013. možete odabrati drugu pretplatničku tarifu iz naše ponude, a ukoliko to ne učinite primijenit će se automatska promjena na preporučenu tarifu.

Ukidanje poziva roaming kodom za korisnike bonova

Od 01.08.2013. ukida se mogućnost odlaznih poziva s roaming kodom za privatne i poslovne korisnike mobilnih usluga Hrvatskog Telekoma na bonove te korisnike Simpa tarifnog modela.

Ukidanje stare tehnologije mobilnog pristupa internetu

Obavještavamo korisnike mobilnog interneta Hrvatskog Telekoma da se od 1.9.2013. ukida mogućnost pristupa internetu putem WAP CSD tehnologije.

Ovaj način pristupa internetu, kod kojeg se promet obračunava po vremenskom trajanju konekcije, zamjenjuju nove mobilne tehnologije s većim brzinama prijenosa (GPRS, EDGE, UMTS, HSPA i LTE) kod kojih se obračunava podatkovni promet, što je za krajnje korisnike značajno povoljnije.
Savjetujemo korisnicima koji još uvijek koriste WAP CSD pristup, a imaju uređaj koji podržava GPRS prijenos podataka, da promjene postavke svojeg mobilnog uređaja i odaberu GPRS pristup internetu.

Ukidanje tarifa za mobilne usluge poslovnih korisnika

Na dan 1.7.2013. ukidaju se sljedeće tarife za poslovne korisnike pokretne elektroničke komunikacijske mreže Hrvatskog Telekoma: Flex 60, Tarifa za Sve 60, Mrak, Jupiii new.

e-Prenosivost

Na ovom linku se možete informirati o brojevima korisnika koji su preneseni u drugu mrežu.

Ukidanje VPN tarifa

Od 1. kolovoza 2012. godine u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži HT-a ukidaju se sljedeće VPN tarife: VPN Pro, VPN Active, VPN Classic, VPN 10+(10-20), VPN 10+(21-50), VPN 10+(51+), VPN Basic i VPN Complete.

Postojećim korisnicima navedenih VPN tarifa ponuditi će se prelazak na druge VPN tarife u ponudi HT-a. Na korisnike navedenih VPN tarifa koji do 31. srpnja 2012. godine sami ne odaberu neku od drugih dostupnih tarifa iz ponude VPN tarifa HT-a, 1. kolovoza 2012. godine će se primijeniti sljedeće pravilo migracije:

 • iz VPN Pro u VPN Plus 150
 • iz VPN Active u VPN Plus 150
 • iz VPN Classic u VPN Plus 150
 • iz VPN 10+ (10-20) u VPN 10+ (10-20) Extra
 • iz VPN 10+ (21-50) u VPN 10+ (21-50) Extra
 • iz VPN 10+ (51+) u VPN 10+ (51+) Extra
 • iz VPN Basic u VPN Basic Extra
 • iz VPN Complete u VPN Complete Extra

USSD Pro

Od 1. rujna 2012. godine u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži HT uvodi uslugu USSD Pro namijenjenu poslovnim korisnicima koja omogućava interaktivnu komunikaciju temeljenu na USSD protokolu*.

Ukidanje SMS usluga za T-Mobile korisnike

Na dan 1.6.2013. ukidaju se sljedeće SMS usluge: SMS sanjarica, SMS imenologija i SMS rječnik.

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.