Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.

ICT i Cloud Akademija

Naučite kako vam ict i cloud usluge mogu pomoći unaprijediti vaše poslovanje!

ict-akademija

Tek još donedavno “budućnost”, ICT i Cloud usluge su danas gotovo neizostavan dio poslovanja. Kako biste napredovali na zahtjevnom suvremenom tržištu one će vam pomoći da učinite svoje poslovanje bržim, lakšim, organiziranijim i efikasnijim.

Hrvatski Telekom je lider u ICT i Cloud industriji, i bez obzira na vaš tip i obujam poslovanja, za vas ćemo pronaći najbolje rješenje. Dopustite da vas pobliže upoznamo s našim uslugama.

Što je ICT?

ICT (informacijsko-komunikacijska tehnologija) vam je nepoznat pojam? Pa ipak, od e-pošte do internet bankarstva, sve je bazirano na tome. Jednostavno rečeno, to su najnovija rješenja koja vaše podatke sele u Cloud, a vi im pristupate putem interneta s bilo kojeg uređaja, u bilo koje doba dana. Prilagođena su posebnostima vašeg posla te štede vrijeme i novac jer ne zahtijevaju kapitalna ulaganja – plaćate koliko trošite.

cloud cloud

Što je to cloud računarstvo?

Cloud computing, za koji češće koristimo pojednostavljene nazive „cloud“ ili „oblak“, isporuka je svih računalnih usluga putem Interneta, po sistemu “plaćaš koliko koristiš”. Korištenjem clouda, baš sve od aplikacija do data centara, sve računalne usluge isporučuju vam se na zahtjev. Kod korištenja servisa u oblaku, IT infrastruktura nije smještena u vašem domu ili uredu, ne morate je održavati vi, već to za vas radi ponuđač usluge, Hrvatski Telekom. Cloud vam omogućuje da su vam svi podaci, aplikacije ili dokumenti, dostupni i sigurni u svakom trenutku, a potreban vam je samo pristup Internetu. Cloud usluge smanjuju vam nepotrebne troškove održavanja informatičke opreme, a inovativnim poslovnim rješenjima štede i ostale resurse vaše tvrtke.

Kada bi cloud računarstvo bilo kao kupnja novog doma…

sotware-as-a-service

SOFTWARE AS A SERVICE (SaaS) bi bio kao potpuno namješten i opremljen stan u kojem vas već čeka sve što trebate.

Software as a service vam omogućuje dostupnost svih aplikacija putem Interneta, a unajmljujete ih kao usluge po potrebi. To znači da više nemate potrebe za kupnjom, instalacijom, ažuriranjem i održavanjem softvera, sve dobivate u usluzi.

Glavne prednosti SaaS usluga:

 • možete ih početi koristiti brzo i jednostavno
 • možete im pristupiti s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom
 • ne gubite svoje podatke u slučaju kvara računala, jer sve su usluge i podaci sačuvani u oblaku
 • možete prilagoditi uslugu svojim konkretnim poslovnim potrebama, čime u potpunosti kontrolirate svoje troškove
Detaljnije
platform-as-a-service

PLATFORM AS A SERVICE (PaaS) bi bio kao uzimanje prazne kuće u najam, koju uređujete sami, po svojim željama.

Platform as a service omogućuje da sami kao korisnik gradite vlastite aplikacije, bez troškova i kompleksnosti kupovanja i upravljanja hardverom, softverom, opremanjem i hostingom.

Aplikacije se pokreću na infrastrukturi davatelja usluge, a razvoj aplikacija i lansiranje na tržište višestruko su brži i povoljniji, dok vam je za aktivaciju web aplikacije u cloudu potrebno tek nekoliko minuta.

Detaljnije
infrastructure-as-a-service

INFRASTRUCTURE AS A SERVICE (IaaS) bi bio kao kupnja zemlje i opreme s kojom možete izgraditi vlastitu kuću od početka.

Infrastructure as a service omogućujue vam da koristite računalnu infrastrukturu - servere, mrežnu opremu, prostor za pohranu podataka - kao vanjsku uslugu, na bazi „plaćaš koliko koristiš“.

Time više nemate potrebu za investiranjem u vlastiti hardver, a infrastruktura se u potpunosti prilagođava vašim poslovnim potrebama.

Detaljnije

Upoznajte se s vrstama clouda

public-cloud

Public cloud

Public cloud (javni oblak) je cloud platforma dostupna i otvorena za javnost, neovisno o tome radi li se o pojedincima ili organizacijama. U vlasništvu je tvrtke koja prodaje cloud usluge i upravlja cloud platformom. Primjer javnog cloud-a su Google, Amazon, Dropbox itd.

private-cloud

Private cloud

Private cloud (privatni oblak) omogućuje cloud infrastukturu koja je dostupna isključivo jednoj organizaciji, radi boljeg nadzora i kontrole vlasititih internih podataka.

hybrid-cloud

Hybrid cloud

Hybrid cloud (hibridni oblak) je model clouda gdje strukturu čine dva ili više različitih oblaka (privatni i javni). Da bi posjedovali hibridni Cloud, potrebno je spojiti dva ili više oblaka u jedan na način da jedan od drugog imaju koristi, ali da postojanje jednog ne dovodi u rizik drugi. Većina tvrtki s privatnim oblacima će se razvijati na način da upravljaju opterećenjima preko data centara, privatnih oblaka i javnih oblaka te će na taj način stvarati hibridne oblake.

Kliknite i saznajte više u videu

Prođite kroz naše prezentacije i infografike

Najbolja pametna rješenja za mala i srednja poduzeća - članak

Aplikacije i usluge za moderan hotel - članak

Privatnost i sigurnost podataka u HT data centru (cloudu)

Cloud Server - infografika

MiniCRM - Profesionalno upravljanje odnosima s klijentima

Cloud Nadzor vozila - infografika

Cloud Server - brz, siguran i povoljan virtualni server u Hrvatskoj

Cloud Storage - sigurno mjesto za sve vaše datoteke

Cloud Exchange Mail - infografika

Smart Parking - sustav za pametan parking

Posjetite naš slideshare kanal

GoDigital – otkrijte tajne pametnog poslovanja

GoDigital je portal za modernije poslovanje, unaprijeđenje posla malih i srednjih poduzeća te korištenje novih tehnologija u svim segmentima poslovanja. Provjerite riznicu korisnih i zanimljivih članaka:

Posjeti GoDigital

Pogledajte što korisnike najviše zanima o ICT i Cloud uslugama

 • Jesu li moji podaci u „Oblaku“ sigurni?

  Davatelji Cloud usluga brinu za maksimalnu sigurnost vaših podataka. Svi podaci se arhiviraju u Data centru u skladu s najvišim IT standardima sigurnosti. Dodatna prednost je i činjenica da se sigurnosne kopije podataka paralelno rade u drugom data centru na dnevnoj bazi. U slučaju kvara ili gubitka računala korisnika svi su podaci sačuvani i dostupni odmah. Samim time podaci u „Oblaku“ bitno sigurniji od onih pohranjenih na bilo kojem lokalnom disku ili serveru.

 • Kakav pristup Internetu moram imati da bih mogao raditi u „Oblaku“?

  Za rad u Oblaku dovoljan je bilo kakav pristup internetu (LAN, WIFI, mobilni internet) bilo kojeg pružatelja Internet usluge.

 • Na koji se način plaćaju usluge u „Oblaku“?

  Usluge u Oblaku plaćaju se kao i telekomunikacijske usluge tj. kroz mjesečnu naknadu. Većina aplikacija se može isprobati 30 dana bez naknade. Nakon isteka probnog perioda aplikacije se plaćaju putem mjesečnih naknada po principu „plati koliko koristiš“ uz dnevni obračun. Ako ste uslugu koristili npr. 10 dana, platit ćete samo za 10 dana korištenja, a ne za cijeli mjesec.

 • Mogu li pristupiti svojim podatcima i nakon deaktivacije usluge u „Oblaku“?

  Ovisno od usluge do usluge no u pravilu pristup podatcima omogućen je i do 90 dana nakon deaktivacije usluge.

 • Koje su osnovne prednosti usluga u „Oblaku“ u odnosu na tradicionalne usluge?

  Smanjenje troškova, vremena kupovine i administracije hardvera i softvera. Uslugama u Oblaku moguće je pristupiti s bilo kojeg uređaja (pametni telefon, tablet, računalo) koji ima pristup Internetu. Nema ugovornih obveza i plaćanja naknada otkazivanja usluga. Nije potrebno opširno IT znanje za korištenje usluga.

 • Kako mogu uštedjeti koristeći Cloud usluge?

  Koristeći usluge u Oblaku više ne morate kupovati hardver i softver, već ih uzimate na korištenje kada i koliko vam je potrebno. Plaćate koliko ih koristite te sve vam je dostupno preko jednog mjesta – ICT Marketplace.

 • Što trebam napraviti da mogu isprobati besplatno na 30 dana Cloud usluge HT-a koje me interesiraju?

  Potrebno je obaviti registraciju na ICT Marketplace.. Registracija je potpuno besplatna.

 • Što je Cloud računarstvo?

  Postoji mnogo različitih definicija koje pojašnjavaju što je Cloud računarstvo. Jednostavnim rječnikom, riječ je o konceptu koji omogućava pristup računalnim resursima (npr. mreža, serveri, pohrana podataka, aplikacije i usluge) putem Interneta. Mnogi od nas već koriste usluge u Cloudu poput internetskog bankarstva ili društvenih mreža.

 • Što znači skalabilnost kada govorimo o Cloud uslugama?

  Često se kao prednost Cloud usluga navodi skalabilnost. Taj pojam znači da je količinu resursa kod Cloud usluga jednostavno prilagoditi trenutnim potrebama poslovanja. Tako je primjerice na usluzi Cloud Server veoma jednostavno povećati ili smanjiti količinu RAM-a ili veličinu diskovnog prostora dok kod klasičnog servera to nije jednostavno učiniti.

Praktično i korisno: Popis događanja 2017.

Redovno organiziramo i prisustvujemo zanimljivim događanjima. Pogledajte sva događanja po mjesecima:

Pogledajte naše ICT usluge

Olakšajte i ubrzajte svoje poslovanje.
Odaberite uslugu koja odgovara upravo vašoj tvrtki ili obrtu.

 • Fiskalizacija

  Fiskalizacija

  U nekoliko klikova odaberite fiskalnu blagajnu koja savršeno odgovara vašoj djelatnosti.

 • Informatička oprema

  Informatička oprema

  Izbjegnite velike troškove i povoljno koristite našu opremu za vaš ured.

 • Poslovne aplikacije

  Poslovne aplikacije

  Usluge prilagođene vašem poslu sada su u Cloudu, bilo da trebate Office 365 ili efikasan nadzor voznog parka.

 • Infrastrukturne usluge

  Infrastrukturne usluge

  Izbacite glomazne servere iz vašeg ureda i prebacite sve u Cloud. Svi podaci bit će pohranjeni na sigurnom.

 • Internetsko poslovanje

  Internetsko poslovanje

  Poduzetnik ste? Plasirajte svoj proizvod na internetu pomoću naših cjelovitih rješenja za plaćanje i promociju.

 • Medijske i digitalne usluge

  Medijske i digitalne usluge

  Plasirajte svoj proizvod pomoću naših cjelovitih rješenja za promociju i oglašavanje

 • Rješenja po mjeri

  Rješenja po mjeri

  Jedno rješenje ne odgovara svima. Zato nudimo ICT rješenja u potpunosti usklađena s posebnostima vašeg posla.

Isprobajte naše ict i cloud usluge 30 dana besplatno!

Posjetite ICT Marketplace

Želite postati naš ICT partner? Ostvarimo zajednički uspjeh, Pridružite nam se.

Imate pitanje? Naša ICT podrška na raspolaganju vam je 24/7.

Kontaktirajte nas

Ne da Vam se tipkati? Nazovite nas, 0800 0005.

Isprobajte inovativne tehnologije

U Zagrebu ste ili okolici i želite isprobati naše poslovne usluge uživo? Posjetite Business Showroom Hrvatskog Telekoma — prvi telekomunikacijski multimedijalni centar u Hrvatskoj koji predstavlja jedinstven prodajno-izložbeni prostor s objedinjenom inovativnom ponudom ICT usluga.

Dogovorite sastanak

Ako kojim slučajem ne možete do Business Showrooma, posjetite jedan od T-Centara.

Showroom Showroom Showroom

Više od 30.000 tvrtki i obrta koristi naše ICT usluge

ŽELITE LI DA VAS KONTAKTIRAMO?

Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaša pitanja

Osobne podatke prikupljamo radi kontaktiranja korisnika. Zato je važno da su točno napisani. Detaljnije o zaštiti osobnih podataka pogledajte u
Politici zaštite privatnosti korisnika HT-a.