Slažem se

Hrvatskitelekom.hr poštuje vašu privatnost. Kolačiće (eng. 'cookies') koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, poboljšanje korisničkog doživljaja, osiguravanje integracije s društevnim mrežama i prikaz(ciljanih) reklamnih sadržaja. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici pristajete na to da koristite kolačiće.
Postavke kolačića možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Što je Cloud Upravljanje dokumentima?

Vrijeme je novac, a vama novac bježi iz ruku ako gubite vrijeme kopajući po hrpi neorganiziranih dokumenata važnih za vaše poslovanje. Sljedeće godine vjerojatno ćete izgubiti još više vremena i novca, jer je godišnja stopa rasta nastale količine dokumenata u prosječnom poduzeću
vrtoglavih 25%!

Usluga Cloud Upravljanje dokumentima omogućava automatizaciju i optimizaciju poslovnih procesa u uredskom poslovanju te upravljanje dokumentima kroz cijeli životni tijek dokumenta, od ulaza, preko obrade do izlaza.

Životni vijek dokumenta

Životni vijek dokumenta

Zašto odabrati Cloud Upravljanje dokumentima?

Brže poslovne odluke

Pravovremen pristup točnim i važnim informacijama učinit će vašu poslovnu odluku bržom. Samo tvrtka koja se brzo prilagođava može napredovati.

Bilo kad, bilo gdje

Uz Cloud Upravljanje dokumentima više niste rob ureda. Svi važni dokumenti dostupni su vam uvijek i svuda, potrebna vam je samo internetska veza.

Manji troškovi

Manje vremena za pronalazak informacija znači manji trošak vremena i novca. Sve je u Cloudu, pa ne morate trošiti na papir i medije za pohranu podataka.

Veća učinkovitost

Dokazano je da se u prvoj godini nakon uvođenja rješenja za upravljanje dokumentima učinkovitost zaposlenika povećala za čak 18 % (AIIM 2012 - Capitalizing on Content).

Povrat ulaganja

Rješenja za upravljanje dokumentima daju povrat od 6 kuna na uloženu 1 kunu (Nucleus research).

Lako upravljanje

Jednostavno upravljajte zadacima i šaljite dokumente kolegama na daljnju obradu. Automatski se generira izvještaj i status dodijeljenih zadataka.

Arhiviranje i sigurnost

Digitalno pohranjeni dokumenti u Cloudu sigurniji su od krađe ili zloupotrebe, a moguć je i nadzor nad fizičkom arhivom. Svi podaci pohranjeni su u HT data centru koji odgovara najvišim IT standardima.

Integracija

Postojeći sustavi za obuhvat i upravljanje dokumentima u vašem uredu dobro će se slagati s našim rješenjem.

Usklađenost sa zakonom

Obveznici Uredbe o uredskom poslovanju ne moraju brinuti, naša je usluga u potpunosti u skladu s Uredbom, a usklađena je i s korporativnim standardima.

Vrhunska tehnologija

U partnerstvu s tvrtkom IT Sistemi – Nove tehnologije d.o.o. koristimo Alfresco, svjetski priznatu visoko skalabilnu tehničku platformu za upravljanje sadržajem koju koristi preko 7 milijuna korisnika u 180 zemalja.

Više o usluzi

Standardni paket*

 • Jednostavno pretraživanje predmeta i dokumenata
 • Predefinirani set metapodataka za unos dokumenata i predmeta (Ulazna pošta, Računi, Ostalo)
 • Upravljanje zadacima i slanje pojedinih predmeta i dokumenata drugim korisnicima u sustavu na daljnju obradu (engl. task management)
 • Ciklus odobravanja i nadzor zadataka
 • Digitalno arhiviranje
 • Administracija Plana klasifikacijskih oznaka
 • Nadzor tijeka elektroničkih dokumenata (IDK – interna dostavna knjiga)
 • Nadzor tijeka fizičkih dokumenata (FIDK – fizička interna dostavna knjiga)
 • Automatsko generiranje izvještaja i statusa dodijeljenih zadataka
 • Upravljanje pravima pristupa i definiranje organizacijske sheme
 • Praćenje promjena (verzioniranje i revizija)
 • Pisarnica

*Dostupna je i verzija paketa u potpunosti prilagođena potrebama obveznika Uredbe o uredskom poslovanju. Uz sve funkcionalnosti osnovnog paketa, ova verzija nudi plan klasifikacijskih oznaka, plan stvaratelja pismena/akata, uslugu pisarnice prema Uredbi o uredskom poslovanju, mogućnost razvođenja predmeta i dokumenata prema odjelima te pridruživanja i otpreme akata.

Korisnik plaća cijenu licence ovisno o odabranom broju licenci.

Uz samu uslugu Cloud Upravljanje dokumentima dostupna je i dodatna usluga nadogradnje ili prilagodbe rješenja poslovnim potrebama i zahtjevima korisnika, što može uključivati sljedeće:

 • Integraciju usluge Cloud Upravljanje dokumentima s postojećim sustavima korisnika (npr. CRM, ERP)
 • Migraciju postojećih podataka korisnika
 • Prilagodbu standardnog paketa usluge Cloud Upravljanje dokumentima specifičnim potrebama korisnika (npr. dodavanje specifičnih obrazaca dokumenata)
 • Nadogradnju standardnog paketa usluge Cloud Upravljanje dokumentima specifičnim potrebama korisnika tj. dodavanjem poslovnih procesa (Nabava, Sjednice, Putni nalozi, Evidencija ulaznih i izlaznih računa )

Koristan sadržaj

Imate još pitanja?

 • Što je usluga Cloud Upravljanje dokumentima i od čega se sastoji?

  Usluga Cloud Upravljanje dokumentima je sustav za upravljenje dokumentima i zapisima (engl. Document Management System, Records Management System) koji omogućava automatizaciju i optimizaciju poslovnih procesa u uredskom poslovanju. Usluga Cloud Upravljanje dokumentima omogućava upravljanje dokumentima kroz cijeli životni tijek dokumenta, od ulaza preko obrade do izlaza.

  Usluga Cloud Upravljanje dokumentima sadrži standardni paket za upravljanje dokumentima te dodatnu uslugu prilagodbe i nadogradnje standardnog paketa.

  Standardni paket sadrži niz funkcionalnosti za upravljanje dokumentima, između ostalog pisarnicu, upravljanje zadacima, pretraživanje, digitalno arhiviranje i izvještavanje. Za obveznike Uredbe o uredskom poslovanju standardni paket sadrži i plan klasifikacijskih oznaka, plan stvaratelja pismena /akata i pisarnicu usklađenu s Uredbom o uredskom poslovanju.

  Dodatna usluga prilagodbe ili nadogradnje poslovnim potrebama i zahtjevima korisnika uključuje sljedeće:

  • Integraciju usluge Cloud Upravljanje dokumentima s postojećim sustavima korisnika (npr. CRM, ERP)

  • Migraciju postojećih podataka korisnika

  • Prilagodbu standardnog paketa usluge Cloud Upravljanje dokumentima specifičnim potrebama korisnika (npr. dodavanje specifičnih obrazaca dokumenata)

  • Nadogradnju standardnog paketa usluge Cloud Upravljanje dokumentima specifičnim potrebama korisnika tj. dodavanjem poslovnih procesa (Nabava, Sjednice, Putni nalozi, Evidencija ulaznih i izlaznih računa, Upravljanje ugovorima), elektroničko potpisivanje

  Usluga CLoud Upravljanje dokumentima naplaćuje se kroz mjesečnu naknadu, dok se cijena dodatne usluge prilagodbe ili nadogradnje usluge Cloud Upravljanje dokumentima definira nakon analize zahtjeva korisnika i snimke stanja te procjene trajanja i složenosti prilagodbe ili nadogradnje.

 • Koje zakonske standarde usluga Cloud Upravljanje dokumentima podržava?

  • MoReq2

  • Uredba o uredskom poslovanju (NN 7/2009)

  • Pravilnik o jedinstvenim klasifikacijskim oznakama i brojčanim oznakama stvaralaca i primalaca akata (NN br., 38/88)

  • Pravilnik o odabiru i izlučivanju registraturne građe NN br. 36/81

  • Standardni projekt elektroničkog uredskog poslovanja

  • ISO 19005 – (PDF-A, TIFF) – dugoročno čuvanje elektroničkih dokumenata

  • ISO 15489 – upravljanje zapisima

  • Standardni projekt elektroničkog uredskog poslovanja

 • Na kojoj se platformi temelji usluga Cloud Upravljanje dokumentima?

  Usluga se temelji na platformi Alfresco, svjetski priznata visoko skalabilnoj tehničkoj platformi za upravljanje sadržajem koju koristi preko 7 milijuna korisnika u 180 zemalja.

 • Koje su prednosti usluge Cloud Upravljanje dokumentima?

  Najvažnije prednosti usluge Cloud Upravljanje dokumentima Hrvatskog Telekoma su:

  Pravovremenost i dostupnost informacija - Usluga Cloud Upravljanje dokumentima omogućava pristup potrebnim dokumentima i informacijama s bilo koje lokacije i u bilo koje vrijeme.

  Učinkovitost i transparentnost - Usluga Cloud Upravljanje dokumentima omogućava učinkovito praćenje informacija i promjena nad dokumentima, optimizaciju poslovnih procesa, transparentno praćenje dodijeljenih i izvršenih zadataka zaposlenicima, povećanje kvalitete usluge prema korisniku, smanjenje troškova poslovanja te naposljetku jednostavnije i brže donošenje poslovnih odluka jer nema više redundantnih podataka i troška vremena na potragu za ispravnim podacima.

  Usklađenost – Usluga Cloud Upravljanje dokumentima osigurava u potpunosti usklađenost s regulativom te s korporativnim standardima, poslovnim politikama i radnim uputama.

  Sigurnost i ušteda – Podaci su pohranjeni u podatkovnom centru Hrvatskog Telekoma što osigurava sigurnost podataka od zloupotrebe, krađe ili gubitka te dostupnost podataka s bilo koje lokacije, u bilo koje vrijeme. Osigurana je sva potreba infrastruktura te korisnik nema potrebe za investicijama za infrastrukturu ili održavanje iste. U mjesečnu naknadu uključeno je i održavanje Usluge što osigurava ispravan rad Usluge.

 • Što je sustav za upravljanje dokumentima?

  Upravljanje dokumentima (engl. Document Management System) podskup je rješenja za upravljanje sadržajem (engl. Enterprise Content Management) koji obuhvaća širok spektar sustava i alata dizajniranih s ciljem unaprjeđenja poslovnih procesa koji uključuju prihvat informacija i dokumenata, njihovo upravljanje, pohranu i isporuku. Jedno je od najbrže rastućih područja IT-a. Rješenja za upravljanje sadržajem omogućuju učinkovito upravljanje elektronički pohranjenim poslovnim sadržajima, dokazano unaprjeđenje procesa koji uključuju prihvat, upravljanje, pohranu te isporuku informacija, povećanje razine suradnje između zaposlenika i olakšavanje donošenja poslovnih odluka te značajne uštede u poslovanju i dokazan povrat investicije

Sva pitanja i odgovori

Želite postati naš ICT partner? Ostvarimo zajednički uspjeh, Pridružite nam se.

Imate pitanje? Pošaljite upit i mi ćemo vas se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Više od 30.000 tvrtki i obrta koristi naše ICT usluge

Pratite potrošnju, doplatite bon i uredite svoje opcije online, ili brigu o svojoj tarifi prepustite drugima uz pomoć portala

Moj Telekom

Od sada i na mobitelu!

 • nadogradite tarifu opcijama
 • saznajte stanje računa
 • promijenite tarifu
 • šaljite besplatne SMS poruke

ŽELITE LI DA VAS KONTAKTIRAMO?

Ostavite nam svoje podatke kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaša pitanja

Osobne podatke prikupljamo radi kontaktiranja korisnika. Zato je važno da su točno napisani. Detaljnije o zaštiti osobnih podataka pogledajte u
Politici zaštite privatnosti korisnika HT-a.