IZRADITE SIGURNU
DIGITALNU BUDUĆNOST
ZA VAŠ POSAO

Spremite svoje podatke i koristite cloud servise u najmodernijem Data Centru Hrvatskog Telekoma, uz optimizaciju troškova i korisničku podršku 24/7. Siguran, pouzdan i tehnološki napredan Data Centar za poslovne korisnike.

Horizontal-image-all Created with Sketch.

ZAŠTO ODABRATI DATA CENTAR HRVATSKOG TELEKOMA?

Data Centar Hrvatskog Telekoma uređen je prema najzahtjevnijim tier 3 standardima.

1
1

Bez velikih troškova

Odaberete li infrastrukturno rješenje u našem Data Centru, izbjegavate velika kapitalna ulaganja za opremanje vlastitog Data Centra.

2
2

Cjelovito i inovativno rješenje

Odabirom naših usluga dobivate cjelovito i kvalitetno rješenje te inovativne alate i servise koje vam omogućuje jedinstveni pružatelj usluge.

3
3

Svjetski standard

Vaša infrastruktura bit će smještena unutar Data Centra visoke raspoloživosti, koji zadovoljava sve tehničke i sigurnosne kriterije.

4
4

Podrška

Naknada uključuje i 24/7 tehničku podršku naše Službe za korisnike.

Sve što vam je potrebno

Rješenje po mjeri

Tražite li nešto što savršeno odgovara vašim potrebama? PaaS, IaaS i SaaS možda i nisu pojmovi s kojima se često susrećete? Niste sigurni što vam je potrebno i kako to implementirati? Nalazite se na pravom mjestu.

Naši IT stručnjaci su spremni na analizu vaše postojeće infrastrukture te da saslušaju vaše poslovne potrebe i sugeriraju adekvatno rješenje po mjeri.

Pošaljite upit

Dedicirani linkovi: Direktna povezanost sa Data Centrom, rasteretite svoj primarni link.

Kolokacija: Oslobodite poslovne resurse i prostor, tako da svoje servere prebacite u naš Data Centar gdje ćemo mi nastaviti voditi brigu o njima.

VPS: Virtualni poslužitelji, isplativa nadogradnja i produžetak na postojeću infrastrukturu.

Azure stack: Set usluga u oblaku koje pomažu vašoj organizaciji da odgovori vašim poslovnim izazovima. Sloboda pri izgradnji, upravljanju i raspoređivanju aplikacija na velikoj globalnoj mreži pomoću vaših omiljenih alata i okvira.

Managed services: Oslobodite vaš IT, prepustite nadzor i održavanje našim certificiranim IT stručnjacima.

Backup i replikacija: Usredotočite se na posao znajući da su vaši podatci sigurni i spremni za vraćanje u bilo kojem trenutku te osigurajte kontinuitet za svoje poslovanje.

Kolokacija: Oslobodite poslovne resurse i prostor, tako da svoje servere prebacite u naš Data Centar gdje ćemo mi nastaviti voditi brigu o njima.

VPS: Virtualni poslužitelji, isplativa nadogradnja i produžetak na postojeću infrastrukturu.

Azure stack: Set usluga u oblaku koji pomažu vašoj organizaciji da odgovori vašim poslovnim izazovima. Sloboda pri izgradnji, upravljanju i raspoređivanju aplikacija na velikoj globalnoj mreži pomoću vaših omiljenih alata i okvira.

Managed services: Oslobodite vaš IT, prepustite nadzor i održavanje našim certificiranim IT stručnjacima.

Backup i replikacija: Usredotočite se na posao znajući da su vaši podatci sigurni i spremni za vraćanje u bilo kojem trenutku te osigurajte kontinuitet za svoje poslovanje.

Dedicirani linkovi: Povežite se direktno sa Data Centrom i rasteretite svoj primarni link.

USLUGE DATA CENTRA

1

Azure Stack

Microsoft Azure Stack donosi inovaciju računalstva u oblaku za izgradnju i implementaciju hibridnih aplikacija bilo gdje.

Pošaljite upit
2

Kolokacija servera

Usluga koja tvrtkama omogućava smještaj servera u sigurnom Data Centru Hrvatskog Telekoma, uređenom prema najvišim TIER 3 standardima.

Saznajte više
3

Cloud server

Usluga koja tvrtkama omogućava korištenje virtualnih servera (VPS) smještenih u Data Centru Hrvatskog Telekoma. Isplativa nadogradnja i produžetak na postojeću infrastrukturu.

Saznajte više
4

Veeam Backup i Replikacija

Usluga koja štiti od nepovratnog gubitka podataka i duljeg prekida u radu vaših aplikacija, a može vam uštedjeti ogromne količine novca u slučaju katastrofalnog kvara vašeg servera, hakerskog napada ili drugih nemilih scenarija u kojima bi inače izgubili podatke bez kojih ne možete nastaviti poslovanje.

Saznajte više
4

Managed & Professional services

Usluga koja omogućava korisnicima da traže posebnu podršku u obliku pomoći prilikom upravljanja infrastrukturnim uslugama i opremom.

Pošaljite upit

Strogo kontroliran i siguran Data Centar01

Hlađenje

Rashladni sustavi sastoje se od kombinacije rashladnih sustava na vodu i klima jedinica ugrađenih za sve serverske prostorije. Za svaku sistem salu postoji ugrađen sustav za dovod svježeg zraka opremljen pročistačima zraka, indikatorima plina i dovodom svježeg zraka kapaciteta 1-2 izmjene po satu.

02

Električna energija

Napajanje električnom energijom iz elektrodistributivne mreže izvedeno je iz vlastite trafostanice preko tri neovisna srednjenaponska ulaza od strane HEP-a. Posebno ugrađeni dizelski agregati (DEA) pojedinačne snage po 1100 kW omogućavaju neprekinuti rad DEA do 72 sata.

03

Sigurnost i zaštita

Implementiran je DCIM – Data Centar Infrastructure Managment Sustav koji omogućava centralni nadzor i funkcioniranja ugrađenih uređaja i opreme. Zaštitarska služba u pojedinom objektu je stalna 24/7 svih 365 dana u godini.

04

Zaštita od požara

Svaka serverska dvorana je ostvarena kao zaseban požarni sektor odvojen od okolnih prostorija zidovima i vratima od materijala požarne otpornosti minimalno 60 minuta, a brtvljenje instalacijskih prodora prema susjednim prostorijama sukladno je HRN DIN 4102 standardu.

CERTIFIKATI

Naš Data Centar ima vrhunske međunarodne certifikate za infrastrukturu, sigurnost i osoblje

  • Certifikat za upravljanje sustavom prema ISO/IEC 27001:2015 za SUIS (ISMS) u HT-u vezan uz pružanje usluga korisnicima upravljan od strane Odjela za korporativnu sigurnost i Odsjeka za cyber i podatkovnu sigurnost.

  • Certifikat ISO 9001:2008 za upravljanje korporativnom strategijom i poslovnim razvitkom te kvalitetom i organizacijskom arhitekturom.

  • Certifikat ISO 9001:2008 za usluge iz područja upravljanja, razvoja i strategije ljudskih resursa te upravljanja odnosima s radnicima.

IMATE PITANJA?

Odgovore pronađite ovdje

Što je Data Centar?

Podatkovni centar (Data Centar) predstavlja posebno izgrađene objekte ili prostorije u objektima koji se koriste za smještaj računalnih sustava i njihovih komponenti, kao što su telekomunikacije i sustavi za pohranu podataka. Sastoje se od izvora napajanja, komunikacijskih kablova, instrumenata za praćenje stanja u prostoriji i sigurnosnih uređaja te samih uređaja (servera i slično) na kojima se nalaze poslovne aplikacije ili drugi korisnički podatci.

Što je TIER 3 standard?

Tier klasifikacija odnosi se na opis infrastrukture podatkovnog centara po razinama, s ciljem održavanja određene razine operativnosti cjelokupnog podatkovnog centra. Tier klasifikacija razlikuje podatkovne centre na skali 1-4 gdje je Tier 1 podatkovni centar najmanje kvalitete, a Tier 4 podatkovni centar najveće kvalitete. Ovisno o dizajnu i instaliranoj opremi Tier klasifikacija definira razinu raspoloživosti podatkovnog centra. Tier 1 razina raspoloživosti garantira raspoloživost od barem 99,741% na godišnjoj razini odnosno do maksimalno 22 sata godišnje neraspoloživosti. S druge strane, Tier 4 podatkovni centar ne smije biti neraspoloživ duže od 0,4 sati godišnje (odnosno 99,995% godišnje raspoloživosti). Tier 3 razina raspoloživosti garantira raspoloživost od barem 99,982% na godišnjoj razini odnosno do maksimalno 1.6 sata godišnje neraspoloživosti.

Što je Disaster Recovery (DR)?

Disaster Recovery (DR) je proces politike i procedure vezane uz pripremu za oporavak ili nastavak tehnologijske infrastrukture kritične za organizaciju nakon prirodne ili ljudski izazvane katastrofe, pri čemu se oporavak fokusira na IT tehnologiju ili sustav koji podržava poslovne funkcije.

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.