Prilagodba polja

Polja

Na karticama [1.1.] i posjetnicama [1.2.] podatke možete spremati u polja. Polja imaju središnju ulogu u grupiranju kartica i stvaranju statistike.

U CRM sustav možete dodati neograničeni broj polja.

01_mezok

01_kontakt_mezok

Vrste polja

Postoji 6 vrsta polja:

Padajući popis

Moguće je odabrati samo jednu vrijednost pa na popis treba unijeti vrijednosti koje se međusobno razlikuju. Na temelju tih polja u Izvješćima možete kreirati statistiku.

02_lenyilo_menu

Potvrdni okvir

Moguće je označiti više vrijednosti.. Možete dodati više polja na jednu karticu, no u jedno polje moguće je dodati najviše 16 vrijednosti. Preporučuje se logički grupirati ta polja i vrijednosti u skladu s mogućim odgovorima.

03_jelolonegyzet

Ako prilikom stvaranja ovog polja dodate samo jednu vrijednost prikazat će se naziv »Novi potvrdni okviri« bez obzira jeste li polju dodijelili naziv ili ne. Nazivi se prikazuju samo ako dodate još barem jednu vrijednost.

Okvir za tekst

Ne može se koristiti za statistiku i stvaranja popisa, pa se preporučuje što rjeđe ga koristiti. Razmotrite mogućnost zamjene takve vrste polja s padajućim popisom. Ako je takva zamjena moguća, odaberite padajući popis.

04_szovegdoboz

Datum i vrijeme

Moguće je datum odabrati iz kalendara ili unijeti određeni datum. Ako kliknete na polje Datum i pritisnete tipku Backspace ili Del sadržaj polja će se izbrisati.

05_datum_ido

Brojčano polje

Može se koristiti za snimanje brojeva, ali ne i za bilježenje iznosa novca.

Na primjer: metri kvadratni stana, broj sudionika i slično.

06_egesz_szam

Polje datoteke

Koristi se za prijenos i snimanje, primjerice, ugovora ili računa u PDF formatu. Ne možete stvarati polja datoteke na posjetnicama klijenata.

Polja datoteke mogu se označiti kao obvezna i umetnuti u e-poštu kao varijabla (u porukama će se zamijeniti vezom za preuzimanje).

06_fajl_mezo

U jedno polje moguće je prenijeti samo jednu datoteku. Informacije o prijenosu (ime osobe koja je prenijela datoteku, datum prijenosa , naziv datoteke, veza) prikazan je u povijesti. Prenesene datoteke moguće je u svakom trenutku zamijeniti. Promjene se također bilježe u povijesti.

Stvaranje novih polja

Administratori mogu stvarati nove grupe polja klikom na ikonu ključa pokraj polja na kartici / posjetnici [2.1.].

07_mezok_szerkesztese

Stvaranje novih grupa polja

Funkcijom povuci i ispusti možete premjestiti Novi okvir u grupu na lijevoj strani [2.2.].

08_uj_mezo_doboz

Stvaranje novih polja

Funkcijom povuci i ispusti premjestite odabranu vrstu polja u grupu na lijevoj strani [2.3.].

09_uj_mezo_letrehozasa

Prilagodba polja

Samo administratori mogu promijeniti postojeća polja. Kako biste to učinili kliknite na ikonu ključa [3.1.] pokraj polja.

10_mezok_szerkesztese2

Postavke grupe polja

Kako biste preimenovali grupu kliknite na ikonu Uredi okvir [3.2.] i unesite drugi naziv. Za promjenu položaja grupe uhvatite lijevu stranu okvira i pomaknite ga prema gore ili dolje.

Prilagodba polja

Za podešavanje postavki kliknite na ikonu Uredi polje [3.3.].

Kako bi polje bilo samo za čitanje (vrijednosti je moguće dodati samo putem obrazaca i veza) označite Polje samo za čitanje [3.4.]. Ako to ne označite možete postaviti od kojeg do kojeg statusa je potrebno ispuniti polja.

Za promjenu položaja polja ili vrijednosti, uhvatite ih i pomaknite prema gore ili dolje unutar grupe ili premjestite u drugu grupu.

Zadane nazive / vrijednosti polja nije moguće promijeniti ili izbrisati (ikona za brisanje je posvijetljena) no moguće je dodati više zadanih vrijednosti.

Kontakt adatlap mezők
testreszabása

Brisanje polja

Za brisanje polja / grupe polja idite na stranicu Uredi polja.

Brisanje grupa polja

Za brisanje grupe kliknite na tipku [Uredi okvir [4.1.]. > [Izbriši] [4.2.].

Moguće je brisati samo one grupe koje ne sadrže niti jedno polje.

13_dobozok_torlese

14_doboz_torlese

Brisanje polja

Za brisanje polja kliknite na crvenu ikonu pokraj polja [4.3.].

15_mezo_torlese

Ako se polje ne koristi kao uvjet niti u jednom od spremljenih filtara, bit će moguće odmah ga izbrisati. No ako se status koristi kao uvjet ili polje najprije ga trebate izbrisati iz spremljenog filtra ili s obrasca. Ako se odabrano polje koristi na obrascima, karticama ili posjetnici tada će se trajno izbrisati sa svih navedenih mjesta. Sustav prije postupka traži vaše odobrenje.

Zadana polja (primjerice Regija, Broj računa) nije moguće brisati. Ikona za brisanje je posvijetljena [4.4.] pokraj tih polja.